≡ Menu

3 enkla tips för att få fler att läsa ditt nyhetsbrev

Har du en nätbutik eller säljer någon produkt eller tjänst på nätet är nyhetsbrev en bra kanal för marknadsföring och att nå ut till nya och befintliga kunder. Många nyhetsbrev förblir dock oöppnade och snabbt förpassade till epostprogrammets papperskorg.

Här kommer 3 enkla och snabba tips jag tycker är bra för att skriva bättre nyhetsbrev och öka öppningsfrekvensen, som exempel använder jag ett nyhetsbrev från beccadesign.se (en nätbutik med smycken och accessoarer). Nyhetsbrevet hade ämnesraden “Becca Design firar 2 år – se bilder & få ett riktigt bra erbjudande!” och en Open Rate på 34%.

 1. Ämnet på nyhetsbrevet är en mycket viktig faktor för att folk ska öppna nyhetsbrevet. Ämnet bör locka till nyfikenhet och intresse. All information ska helst inte avslöjas redan i ämnet/rubriken utan man ska behöva klicka för att läsa vidare.
 2. Erbjudande, t.ex. rea på en viss produkt/kategori, en extra gåva eller fri frakt. Helst ett erbjudande på en specifik produkt under en avgränsad tid och inte bara “Nu har vi rea igen”.
 3. Dela med dig – tänk inte bara på att sälja utan dela gärna även med dig av annat som kan vara intressant för dina läsare och kunder, t.ex. reportage “bakom kulisserna”, guider, roliga eller intressanta bilder/filmer osv.

nyhetsbrevskola.se kan du läsa mer om nyhetsbrev och e-postmarknadsföring. På David Olofssons blogg kan du också läsa mer om internetmarknadsföring och, framför allt, sökmotoroptimering.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.5/10 (4 votes cast)
3 enkla tips för att få fler att läsa ditt nyhetsbrev, 6.5 out of 10 based on 4 ratings
{ 4 comments… add one }
 • Hans 26 mars, 2012, 11:54

  Tack för tipsen.

  Någon som har en bra gratis sajt att dela med sig av där man kan tillverka nyhetsbrev?

 • Erica 23 augusti, 2012, 09:11

  Coolt. Vad använder du för program för att kolla open rate?
  En annan sak jag märkt som kan göra att man oftare öppnar nyhetsbrev är att de är personliga (tänk Jonas Carlström).

 • Håkan 27 augusti, 2012, 09:55

  Använder YMLP, det visar bl.a. statistik över open rate.

  Känner icke till denna Jonas Carlström, om du med personlig menar att nyhetsbreven är personligt skrivna så låter det som ett bra tips!

 • Johan Kvarnström 29 oktober, 2012, 09:39

  Hej, använder man en sk autoresponder att skicka sina mail med till sin epostlista så ingår funktioner som att skicka personliga epost meddelanden. Du får även funktioner som open rate statistik. Läs gärna mer om autoresponder på min sajt, du kan även prova en autoresponder gratis i 30 dagar.

Leave a Comment

What is 12 + 3 ?
Please leave these two fields as-is:
OBS! Svara på frågan ovanför innan du kommenterar, så vi vet du är en människa :)