5 tips på hur du får din länk het på Pusha

Pusha fungerar som en social bokmärkessajt där medlemmarna delar med sig av länktips, kommenterar och ”pushar” länkar de tycker om. Får en länk tillräckligt många pushningar blir länken het och hamnar på förstasidan. Det här inlägget handlar om hur du får en länk på din webbplats eller blogg att bli het på Pusha, och varför det är bra.

Så här trevlig kan din statistik se ut efter att du fått en het länk på Pusha.se:

Därför vill du ha en het länk på Pusha

 • Marknadsföring: Du kan få stora mängder trafik till din sajt då din länk ligger på Pushas förstasida under en dag.
 • SEO / Länkkraft: För heta länkar tas attributet ”nofollow” bort från länken vilket innebär att det följer med länkkraft till din sida som hjälper dig att klättra i sökmotorerna. Du får alltså en PR6-länk för en dag, länken finns sedan kvar och fortsätter vara dofollow men är inte längre på förstasidan.

5 tips på hur du får en het länk på Pusha

Här kommer några tips på hur du ökar chanserna till att din länk blir het på Pusha:

 • Skriv en lockande rubrik till din länk som väcker nyfikenhet och intresse, kvällstidningar är bra på detta (även om det ofta går till överdrift). Det här inlägget är ett försök till detta.
 • Använd listor och nummer i din rubrik och ditt inlägg; ”5 tips för att få mer besökare på din blogg”, ”3 smarta sätt att tjäna pengar på internet”, ”9 unika marknadsföringsmetoder” osv. Av någon anledning fungerar ojämna siffror bättre än jämna. Det här blogginlägget är återigen ett försök till detta.
 • Hittat en rolig Youtube-video du vill dela med dig av? Bädda in den i ett blogginlägg och skriv någon kommentar och pusha ditt blogginlägg istället för direkt till Youtube-klippet. Förutsättningen för detta är att din blogg är relaterad till videoklippet på något sätt, dvs har du en tjäna pengar på internet-blogg så lägg inte upp ett klipp med människor som ramlar på roliga sätt.
 • Var selektiv med vad du postar. Välj ut de blogginläggen du tror kommer ha störst chanser att bli populära.
 • Var först (eller väldigt tidig) med att skriva om nyheter och aktuella händelser; ”Se trailern för Battlefield 3”, ”Så här kommer nya iPhone 5 se ut”, ”Detta blir årets julklapp 2011”.

Det finns ingen magisk gräns för hur många pushar en länk måste få innan den blir het, men det brukar vanligtvis ligga på någonstans mellan 8 – 20 pushningar. En viktig faktor verkar vara vem som gillar länken, pushningar från ”auktoriteter” på Pusha som Robert, murtlest och andra som ligger högt på topplistan väger tungt.

Dela gärna med dig av dina bästa tips!

13 svar på ”5 tips på hur du får din länk het på Pusha”

 1. Kul att det här inlägget blev hett nästan omgående, det visar på att dina knep verkar fungera 😉

  För övrigt håller jag med dig på de flesta punkterna. En bra regel är också att bara pusha sådant som du tror andra kommer uppskatta och/eller ha nytta av.

  När jag först hittade till Pusha.se för några år sedan började jag panik-posta allt jag skrev på min blogg i tron om att det skulle generera lite trafik från Pusha. Inte särskilt lyckat. Nuförtiden är jag betydligt mer aktsam med vad jag pushar, vilket också har gett utdelning flera gånger om.

  Svara
  • Ja, jag var allt lite nervös om inlägget skulle bli hett eller inte. Hade ju varit lite av ett misslyckande annars 🙂

   Håller med dig, man får välja ut de blogginlägg man tror är intressanta för andra att läsa.

   Svara
 2. Det finns en otroligt intressant TED talk av Morgan Spurlock som alla som pysslar med reklam och dylik bör se. Rekommenderas! x

  Svara
 3. Mycket bra tips!

  Vad jag tycker att de kanske borde ändra på är att man får se mer av rubriken..Som nu när man inte ser sista bokstaven i din rubrik, det ser ju ut att finnas plats för iallafall ett ord till höger under ”spionera”:) Även om jag förstår att de vill ha så korta rubriker som möjligt.

  Eller att de har samma gräns där man skriver rubriken som också sedan syns…Men det är bara en liten grej jag tänkt på.

  Svara
 4. Yes, helt klart en grym funktion. Och som det ser ut så fungerar det då det som är intressant får en push. Och denna har givetvis pushats! 😉

  Svara
 5. Du glömde en av de väsentligaste sakerna tycker jag. Nämligen att ha en pusha knapp lätt tillgänglig för samtliga bloggbesökare.

  Detta kommer definitivt att öka antalet pushningar 🙂 Finns där inte ett plugin för wordpress som kan fixa detta till varje ny blogpost ?

  Svara
 6. Helt OK att lägga ut vilken artikel eller länk som helst från hemsida? Ladda upp någonting från You Tube som man tycker är kul och få andra att gilla det.

  Svara
 7. Vet ej 100% men efter min länk blev het hamna det godkända resultatet enligt mig på plats 6 i google genom att man hamnar hos pusha medans min hemsida hamna lång bort som fan då pusha tog min placering :S

  Svara
 8. Mycket intressant läsning.
  Ska sätta mig ner och fundera hur jag ska applicera detta på min sajt.
  Tror att jag ska försöka med ett youtube klipp.

  Svara
 9. Man måste vara väldigt kreativ för att lyckas få en het länk från denna sajten. Dock kan man ju också be vänner och familj pusha. Samt skapa egna konton på unika ip adresser. Man kan ju skapa en från jobb mailen exempelvis. Man kan även bli vän med folk på sidan och pusha varandras inlägg. Lite tips bara.

  Svara

Lämna en kommentar