7 tips på hur du får mer besökare till din blogg

Har du en blogg och vill tjäna pengar på internet är det helt avgörande att det kommer besökare till bloggen. Den enkla (och förenklade) formulan lyder: mer besökare – mer inkomster!

Det viktigaste är och mest grundläggande är egentligen att skriva bra blogginlägg. Genom att skriva läsvärda och intressanta blogginlägg som tillför något kommer besökarna komma tillbaka och även länka till dig och på så sätt mer eller mindre göra din marknadsföring åt dig.

För att hjälpa dig med internetmarknadsföringen, länkbyggandet (som det heter på seo-språk) och att öka trafiken till bloggen får du här 7 snabba och enkla tips som hjälper dig få mer besökare till bloggen!

1. Kommentera andras bloggar

Alla som har en blogg tycker om att få kommentarer på sina inlägg, det visar att folk faktiskt läser och uppskattar bloggen. När du kommenterar andras blogginlägg kan du ange din bloggadress och får på så sätt både en länk till din blogg och folk som klickar på länken.

Tänk på att inte spamma utan skriv kommentarer som visar att du faktiskt har läst blogginlägget och tillför gärna något i ämnet.

En bra början och ett exempel kan vara att kommentera det här inlägget med ditt bästa tips på hur man får mer besökare till sin blogg 🙂

2. Registrera dig till topplistor

Det finns mängder med topplistor/bloggportaler som listar bloggar inom olika ämnen utifrån hur många besökare de har. Registrera dig till topplistorna så får du både besökare och en länk! Även om antalet besökare som kommer från topplistor ofta är ganska begränsat är det ändå bra att få länkar till sin blogg. Mer länkar – bättre placering hos Google – mer besökare!

Några av de större svenska bloggportalerna är

För att leta efter mer bloggtopplistor är det bara att gå in på någon annans blogg och se vilka topplistor de är med i.

3. Pusha dina inlägg

Skriv ett bra/informativt/roligt/kontroversiellt/intressant blogginlägg och pusha inlägget på www.pusha.se. Du kan få en hel del trafik till din sida om ditt blogginlägg intresserar folk.

Pusha

4. Länka till andra

Genom att länka till andra får du ofta länkar tillbaka. Var generös med att länka till andra bloggar i dina inlägg och var inte rädd för att bli av med besökare genom att de försvinner till andra sidor, dina besökare kommer komma ihåg att det var du som gav det bra tipset om den andra sidan.

Bloggen som du länkar till kommer oftast på något sätt få reda på att du har länkat till honom/henne, och det är långt ifrån omöjligt att nästa gången den personen skriver om någonting som din blogg handlar har dig i bakhuvudet om då länkar till dig.

När du länkar du till andra blogginlägg får du ibland även en länk bland kommentarerna till inlägget där det syns att du har länkat, en s.k. pingback.

5. Byt länkar med andra bloggar

Kontakta andra bloggar som skriver om liknande saker som du själv och fråga ifall de vill byta länkar. Att länken du får kommer från en blogg med samma inriktning som din är både bra för sökmotoroptimeringen och ökar sannolikheten att den andra bloggens läsare även kommer tycka din blogg är intressant.

6. Anmäl dig till länkkataloger

Lägg till din blogg i de länkkataloger som finns, en bra och uppdaterad lista på sökmotorvänliga länkkataloger hittar du på seo-forum.se.

7. Hjälp din besökare att marknadsföra dig

Underlätta för dina besökare att sprida din bloggadress vidare genom att ha länkar till sociala bokmärkessidor och nätverkssidor på bloggen
och i blogginläggen, här hittar du ett plugin för sociala nätverkssidor till WordPress. Det hjälper dina besökare att informera om din blogg till sina vänner på Facebook, Twitter m.m.

Pusha har också kod för bloggare som du enkelt kan integrera med din blogg.

50 svar på ”7 tips på hur du får mer besökare till din blogg”

 1. En sida där man kan få otroligt mycket trafik ifrån är Squidoo. Här är det tillåtet att skriva på svenska så man kan få en pagerank 6 länk till sin sida helt gratis om man bara skriver ihop en informativ artikel och postar hos Squidoo 🙂

  Många av mina egna sidor har skjutit i höjden på de sökord jag vill komma högt för !

  Svara
 2. Tycker inte det med att registrera sig på olika bloggportaler funkar för mig. Så jag får satsa på att kommentera så fingrarna glöder. 🙂

  Svara
 3. Några nya och sköna tips. Jag har trots allt nyss gjort min blogg och jag känner att namnet på min blogg är rätt eftertraktat;) Aja men tack för tipsen, jag har osso ett tips: gör inte för långa inlägg, noveller med bara text blir ointressant. Det är väl kanske roligt att göra själva inlägget men inte att läsa det som
  läsare (bloggar varje dag)

  Svara
 4. Mitt ”problem” är att jag skriver BRA men har ändå väldigt svårt att öka antalet besökare. De som läser blogger skickar ofta mail till mig om hur roligt det är att läsa och hur vissa inlägg är så otroligt välskrivna, men det verkar ju inte var DET som lockar den stora skaran besökare, tyvärr….

  Snarare ser det ut som att tjejer som tar kort på sig själva i spegln och uppdaterar tio gånger om dagen fast med en mobilbild+två meningar text istället för bra, läsvärda inlägg får besökarna. Det kanske bara gäller min målgrupp av läsare, men jag vet inte hur jag ska komma ur det? JAG vill inte fylla min blogg med en massa fjortisinlägg för att få fler besökare, jag vill ju fortsätta att skriva kvalitativt och bra men finns det ingen som vill läsa sånt?

  Äääh det är så svårt, men jag tänker inte ge mig. Någon som är duktig får mer än gärna gå in på min blogg och ge mig tips om vad det är jag borde ändra på/lägga till/förbättra. Jag är jättetacksam för hjälp!

  Svara
 5. Har precis startat en blogg så jag tackar för bra tips! Även intressant att läsa kommentarerna från andra bloggare.
  Besök gärna gearboxblogg.wordpress.com

  Svara
 6. Tack för bra tips. Började blogga i går, tycker det känns så kul, men behöver tips och stöd.
  annis72.bloggo.nu
  Bloggen handlar om psykisk hälsa/ohälsa.

  Svara
 7. Bra tips! 🙂 Har nyligen startat blogg och skriver om det som intresserar mig, om min vardag och om att alla är perfekta på sitt sätt. 🙂 Jag vill att min blogg ska uppfattas som en må bra-blogg. 😀

  Svara
 8. Hej! Jätte bra ideer. Jag har just börjat blogga igen, Mest för min egen skull för att jag ska hålla koll på vad jag äter och sådant. Jag försöker få fler folk till bloggen och vet inte rikgit hur jag ska göra med allt. Att manuellt pinga vet jag inte om hjälper så mycket. Jag skriver om mig själv och om min kämp med min epilepsi samtidigt som jag är nybliven mamma.

  Svara
 9. Intressant inlägg! Ska ta åt mig av tipsen och försöka hitta någon som bloggar i stil med mig 🙂 kan ju vara skoj om man skulle hitta någon med samma musiksmak eller filmtips!

  Svara
 10. Förutom ovanstående, så tror jag på bra bilder och något nischade ämnen.
  Jag skriver t.ex om mitt vardagsliv med barnen, mkt om mat (med recept och bilder) samt om min träning (med bilder, övningar och mina resultat). För övrigt är
  jag väldigt öppen och ärlig i bloggen. Sist men inte minst viktigt, lockande RUBRIKER! 🙂

  Svara

Lämna en kommentar