Du vill tjäna pengar med en blogg, eller hur?

Du har skapat en blogg, du har publicerat artiklar sedan dess och du tror att du tjänar pengar på rätt sätt. Och sedan krossas dina drömmar. Jag har lärt mig flera saker om monetarisering. Den första är att det inte finns ett sätt att tjäna pengar med en blogg. Det finns flera!

Den här bloggen genererar faktiskt inkomster på flera olika sätt.  Jag kommer att ta upp fyra fakta om tjäna pengar på bloggar och den rätta inställningen.

Nu sätter vi igång!

1 – 3 månader är inte tillräckligt lång tid för att tjäna pengar med en blogg

Det första du behöver är tålamod. Du har säkert hört det här förut. Det tog mig över ett år att börja tjäna pengar med min blogg. Läs mer om hur du kan tjäna pengar hemifrån här.

Om du vill tjäna pengar med en blogg måste du :

  • Publicera innehåll
  • Locka en publik
  • Hitta (eller skapa) produkter eller tjänster
  • Främja produkterna och tjänsterna

Problemet är att för att allt detta ska kunna hända måste du verkligen vara fokuserad. Du måste lägga all din uppmärksamhet på det. Och även om du lyckas tar det månader att skapa tillräckligt med innehåll och bygga upp en publik. Så tro inte att du kommer att lyckas med det första gången.

Lägg lite tid på forskning för att se om det du marknadsför är värt det.

2 – Det räcker inte att bara skriva innehåll för att tjäna pengar på din blogg

Om du inte har skrivit mellan 40 och 50 artiklar är det svårt för dig att bedriva affiliatemarknadsföring. Det tar tid. Men allt är inte baserat på innehåll. Jag rekommenderar att du väntar tills du har bra trafik och fans/prenumeranter innan du funderar på att tjäna pengar.

Läsarna ska inte tro att du bara är där för att sälja. Det första steget är att skapa en publik av läsare. Du måste vinna deras förtroende genom att prata med dem, oavsett om det är i kommentarerna på din blogg eller på sociala nätverk som Facebook eller Twitter.

Du befäster relationer och visar att du är ”äkta”. Du måste bygga upp ett förtroende. När du har passerat denna viktiga punkt kan du gå vidare till nästa steg. Behöver du idéer om hur du kan tjäna pengar på din blogg? Läs vidare för tips och råd.

3 – Du kan inte tjäna pengar på din blogg utan en bra presentation

Jag tror att många bloggare numera försummar vikten av att ha en bra presentation… Och innan du kan tjäna pengar med din blogg måste du förbereda dina besökare. Du måste visa att du inte bara är där för att sälja och tjäna pengar.

Det spelar ingen roll om vi talar om att placera popup-annonser eller sälja produkter för att tjäna en provision. Poängen är att om du förväntar dig att någon ska betala 100 euro för ditt erbjudande måste du få dem att se bra ut.

När det gäller att bygga upp förtroende är det de små sakerna som gör skillnad. Obs: Kom ihåg att när det gäller utseende eller design är enkelhet nyckeln. Det är gammaldags att ha flashiga element. Skapa bara en funktionell design som gör det lättare eller bättre att navigera.

4 – Du ska inte vara rädd för att marknadsföra dina erbjudanden

Det är sant! Jag har alltid sagt att det inte är så farligt att marknadsföra sig själv om man gör det på rätt sätt. När du hör ”egenreklam” kanske du tänker på de där robotarna på Twitter som delar med sig av värdelösa länkar var femte minut.

Nej, det är inte vad jag menar.

Var inte rädd för att marknadsföra dina affiliatelänkar eller dina produkter och/eller tjänster. Äntligen Nu är det din tur! Har du redan börjat tjäna pengar på din blogg? Håller du i så fall med om det jag nämnde ovan?

Dela med dig av dina svar nedan.

Lämna en kommentar