≡ Menu

Får man några besökare genom Snurra.se?

Har nu använt mig av snurra.se:s annons- och trafikutbytes-tjänst i snart två månader och tänkte som utlovat kort utvärdera och visa lite siffror på hur det har gått. Har det egentligen har kommit några besökare och sätter verkligen snurra – som påstås – snurr på din blogg?

Idén bakom Snurra.se är att man placerar en s.k. widget på sin blogg där ett antal annonser och annonstexter med utvalda blogginlägg från andra snurra-medlemmar visas. När annonserna visas på din blogg registreras visningarna och ditt eller dina valda blogginlägg syns på samma sätt på andras bloggar.

Antal klick på mina annonser

Jag hade uppe två annonser som jag hoppades skulle väcka lite nyfikenhet hos andra och resultera i en del klick, dels blogginlägget om 7 tips för att få mer besökare och tips på julklapp från julklappssidan hittajulklappar.nu (annonsen var aktiv under november och december).

Inlägget om tips på att få mer besökare har hittills haft en CTR (klickfrekvens) på 0,17% och inlägget om julklappstips (som av naturliga skäl är pausad nu) en CTR på 0,09%. Låga siffror alltså, jämförbart med CTR för traditionell banner-reklam som blir lägre och lägre och numera tydligen är nere på 0,08% för Sverige.

Tyvärr visar inte statistiken antal klick på annonserna jag visar på mina sidor.

Utvärdering och kommentarer

Ett antal faktorer som kan tänkas spela in över att besökarantalet är så pass lågt:

 • Mina annonser och annonstexter är inte optimalt utformade.
 • Det går inte heller (än) att välja vilka kategorier av bloggar man vill synas på. Relevans är alltid viktigt.
 • Hur synlig annonserna är på andra bloggar lär variera, allt mellan stora tydliga annonser till undangömda i sidfoten.
 • Banner-blindness – besökare har en tendens att undvika sådant som uppfattas som reklam.

Något jag själv inte visste om tjänsten förrän det klargjordes alldeles nyligen är att antalet annonser du har i din widget inte påverkar hur många annonsvisningar du får på andra sidor, du kan nämligen välja allt att visa mellan 3 och 10 annonser, rimligtvis borde den som visar fler annonser också få sitt inlägg visat mer fler antal gånger.

För att göra det hela mer rättvist skulle också klick på ens annonser kunna ge mer visningar eller belönas på annat sätt, det skulle uppmuntra folk att ha annonserna synligt och tydligt på sina bloggar.

Uppdaterat 2011-01-21

Snurra har nu gått ut med att man gjort en del ändringar för att gynna de som visar widgeten tydligt på sin sida, klickar någon på din annons får du 10 extra visningar och varje gång din widget visas får du 2 visningar. Dessutom kategoriseras alla länkar du lagt till automatiskt så det är mer sannolikt att relevanta annonser visas på sin sida.

Tidigare kommentarer från Snurra

Vill bara förklara varför man inte får fler visningar om man har fler annonser. Det beror på att det är många andra saker som har mycket större betydelse för om folk klickar på widgeten på ens sajt, som t.ex. placering och storlek på bilderna. Men precis som du nämner så är den bästa lösningen att väga in hur många som klickat från ens sajt så det är något vi kommer införa väldigt snart.

Vi kommer förmodligen även ge en retroaktiv bonus baserad på hur många klick man haft från widgeten på ens blogg hittills för att kompensera de som redan har placerat widgeten väldigt bra.

Vad gäller kategorier så har vi sedan några dagar tillbaka en form av kategorisering som körs i bakgrunden och är osynlig för användaren som ser till att inläggen ska bli så relevanta som möjligt. Tyvärr finns det lite för få bloggar i vissa kategorier än så länge för att det ska fungera helt perfekt men det blir bättre och bättre. (från Pusha)

Hur många klick fick du?

Har du också använt dig av snurra? Kommentera gärna hur det har gått för dig!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
{ 9 comments… add one }
 • Nabil 12 januari, 2011, 11:46

  Jag har aldrig använt mig av snurra och har inte heller några planer på att göra så. Men det är onekligen en intressant tjänst som kan komma att slå igenom 🙂

 • Marcus Olsson 13 januari, 2011, 07:23

  Kul att du läste mitt blogginlägg där.

  Ja, jag antog helt enkelt också att man fick antalet visningar som man hade multiplicerat med antalet bloggar man visade i sin widget – eller något liknande. Tyckte att det verkade mest logiskt.

  Fick också ett mail från Snurra grabbarna där de berättade om att katagorisering är på väg för att visa relevanta inlägg. Samt att man blir belönad med fler visningar då någon klickar på ens widget.

  Snurra är långt ifrån färdigt, de har långt att gå, men jag tror definitivt att de kommer att bli en tjänst som många bloggare kommer att använda sig av de inläggen består av en majoritet av kvalitativa inlägg.

  Bra skrivet också förresten!

 • Niklas 18 januari, 2011, 09:23

  Jag har skrivit ett inlägg i min blogg där jag listat bloggnätverk för registrering och mer trafik, dessa listor genererar ganska mycket trafik till min blogg.

  • Håkan 19 januari, 2011, 12:58

   Att få mer besökare genom den typen av trafikutbyte där du måste besöka andras hemsidor för att få besökare själv har nog passerat sitt bäst före-datum.

   Får man verkligen “FREE 250,000,000 Visitors to your website” från free.cool-traffic.com som utlovat?

 • Bloggbyte.se 19 januari, 2011, 02:44

  Verkar inget vidare. Det finns betydligt smidigare och mer effektiva sätt att marknadsföriga sin blogg på.

 • Hårvax 14 februari, 2011, 05:17

  Tog bort Snurra.se från min blogg för ett tag sedan. Är inte helt nöjd med det!

 • Stefan Johansson 13 mars, 2011, 08:07

  Jag har använt Snurra på en blogg sedan tjänsten lanserades och har där en klickfrekvens 0,10%. Jag har sedan 2 månader Snurra på en blogg i en helt annan nisch och där har jag en klickfrekvens på 0,18%.

  Första bloggen har alltså fått 42 335 visningar av inlägg och detta har genererat 41 klick. Detta tycker jag är ett dåligt resultat, dessutom ökar laddningstiden av sidan med Snurras widget. Överväger starkt att överge Snurra.

 • Håkan 15 mars, 2011, 01:31

  Stefan: Inga imponerande siffror, ungefär samma som mitt resultat. För mig laddas widgeten förvisso snabbt (0,2 sek enligt pingdom), men du har helt klart en poäng.

 • Sebastian 19 augusti, 2011, 05:57

  Inte direkt imponerande siffror men är helt klart en intressant tjänst. Har dock aldrig använt det själv!

Leave a Comment

What is 11 + 12 ?
Please leave these two fields as-is:
OBS! Svara på frågan ovanför innan du kommenterar, så vi vet du är en människa :)