Gratis betalkort med cashback & sparkonto

I Sverige finns det bara ett fåtal betalkort som erbjuder cashback så att man får tillbaka pengar när man handlar med sitt kort. Ofta har dessa kort årsavgift och det krävs kreditupplysning för att få kortet.

Svenska företaget Rocker.com har lanserat tre olika förbetalda kort som alla har både cashback och sparränta om man har pengar på kontot. Korten finns i tre varianter, eller kanske snarare abonnemang:

  • Rocker Standard – Gratis kort med upp till 1 % cashback
  • Rocker Plus – Kort med 29 kr månadsavgift med upp till 5 % cashback och reseförsäkring
  • Rocker Premium – Kort med 99 kr månadsavgift med upp till 10 % cashback och 1,2 % sparränta (+ alla förmåner som de andra korten har).

* Efter att du gjort tre köp med kortet, skapat ett sparkonto samt lagt till Rocker Connect i appen.

OBS! Rocker-kortet har mycket försämrade villkor sedan hösten 2022 – vi rekommenderar inte längre Rocker. Informationen i den här recensionen är inaktuell.

Så här skaffar du Rocker-kortet och får 500 kr bonus

  1. Klicka här för att komma till Rocker. Fyll i ditt mobilnummer för att få din personliga nedladdningslänk.
  2. Ladda ner den kostnadsfria appen (finns till både iOS och Android).
  3. Klicka på ”Kom igång” för att skapa ditt Rocker-konto. Fyll i din mailadress och mobilnummer igen.
  4. Identifiera dig med ditt mobila BankID
  5. Välj vilket Rockerpaket du vill ha (vi går igenom dem mer i detalj här nedan)
  6. När du har valt vilket kort du vill ha (virtuella gratiskortet Standard eller korten med månadsavgift Plus eller Premium) signerar du med BankID igen för att avsluta.
  7. Färdigt! Har du beställt ett fysiskt kort kommer det att skickas hem till din bokföringsadress.
Ladda ner Rocker-appen för att få kontroll på din ekonomi och ditt betalkort

Passar Rockerkortet mig?

Rockerkortet är ett väldigt fördelaktigt kort som både erbjuder cashback och sparränta. Du kan alltså både använda ditt konto för buffertspar och när du handlar med kortet får du lite återbäring. Låser du in pengarna lite längre period (några månader upp till ett år) kan du få ännu högre ränta.

Kortet har varken valutapåslag eller uttagsavgift, tar du ut pengar utomlands i en bankomat behöver du alltså inte betala något extra för det, vilket annars är vanligt. Dock bör du se till att använda Plus eller Premium för att boka själva resan då ingen reseförsäkring ingår i Standard.

Att kortet dessutom är gratis (Rocker Standard) är ytterligare en stor fördel.

Har Rockerkortet någon nackdel?

För bra för att vara sant med ett helt gratis kort som ger både cashback och sparränta? Både och, för att få högre cashback och dra nytta av extra förmåner som reseförsäkring behöver man skaffa Plus (29 kr/mån) eller Premium (99 kr/mån) men även med gratiskortet kan man få både sparränta och återbäring. Dock är taket på återbäringen 1 % samt man kan max få 500 kr i månaden.

Ytterligare en nackdel med gratis-kortet är att det bara är ett virtuellt kort, man kan alltså handla med det med sin mobil (genom att lägga till i e-wallet hos Apple Pay eller Google Pay) men man får inget fysiskt plastkort att betala med (det får man i Plus och Premium).

Är du osäker på vilket kort du ska välja – Standard / Plus / Premium – kan det vara en god idé att börja med gratiskortet (Standard) och sen uppgradera om man känner att man få ut mer av kortet.

Uppdaterat: Rocker har nyligen försämrat sina villkor rejält. Vi rekommenderar inte längre Rocker.

Du kan även läsa recension av Rockerkortet här.

Lämna en kommentar