Kolla upp din Google-placering

Det finns flera sätt att både kolla upp sin Google-placering och övervaka placeringen i sökresultatet över tid. Vinner du mark i konkurrensen eller tappar din sida placeringar?

Uppdaterat 2013-01-31:

Gserp.com är det bästa gratisverktyget för att hålla koll på sina Google-placeringar online. Du skapar snabb och enkelt ditt konto och kan sen i gratisversionen övervaka upp till 500 olika domäner och 2000 sökord.

GSERP hämtar även ytterligare information om dina domäner som utgångsdatum, registrar och IP. Dessutom ser du domänernas Pagerank och andra, i mitt tycke mer intressanta siffror, som DA/PA, MozRank och inlänkar.

Här ovan ser du historiken för sökfrasen ”Tjäna pengar på internet” för den här sajten, pengarinternet.se.

Äldre inlägget från 2010:

Gserp.se

Den, i mitt tycke, bästa tjänsten för att kolla upp sin Google-placering online är den svenska tjänsten Gserp.se, förkortningen Gserp är en akronym för Google Search Engine Result Page. Gserp söker genom de 200 första sökresultaten på svenska Google (google.se) efter dina sökord, har andra tidigare gjort sökningar med samma sökfras som din finns historiken sparad för sökresultatet, detta innebär att du kan se historiska data för sökordet ifråga:

Bilden ovan är resultatet av sökfrasen ”tjäna pengar på internet” för sidan pengarinternet.se, tack vare att även andra har gjort sökningar på Gserp efter samma sökfras finns historik tillgänglig.

Google Page Checker

Google Page Checker är ett enkelt och snabbt verktyg för att snabbt kolla upp sin placering hos Google för ett visst sökord. Skriv bara in vilket sökord och vilken hemsida du vill kolla upp så får du upp resultat med vilken position hemsidan hamnar på hos Google för det sökordet, vilken sida, vilken PageRank sidan har samt antal inlänkar (antal länkar till sidan).

Informationen om antal inlänkar stämmer dock inte av någon anledning, resultatet blir noll för alla sidor jag har testat.

SEO Rank Reporter – WordPress-plugin

Sist men inte minst har vi WordPress-pluginet SEO Rank Reporter som övervakar valfria sökord och din placering i serpen. SEO Rank Reporter hämtar dina sökresultat var tredje dag och ritar upp en graf över utvecklingen. Det finns även andra inställningar i pluginet, exempelvis kan man få varningar via mail om man tappar ett visst antal placeringar för ett sökord. Förutsättningen för att använda sig av SEO Rank Reporter är självklart att man har en WordPress-blogg.

Historik för sökfrasen ”tjäna pengar på internet” för pengarinternet.se.

11 svar på ”Kolla upp din Google-placering”

 1. Tack, den bokmärker jag. I vanliga fall är jag väldigt förtjust i GSERP men det är alltid bra att ha en backup om den ena temporärt är ur bruk. Du råkar möjligtvis inte känna till någon sajt med API så att man automatiskt kan hämta resultat till sina egna sajter? Eller kanske rent av koden som krävs?

  Svara
 2. Cuutio (www.cuutio.se) är ett nytt SEO-verktyg som gör det lätt att följa med sina placeringar på Google. Med gratisversionen kan man kolla 10 sökord och 3 konkurrenter.

  Svara
  • Är texten på sajten maskinöversatt eller? ” Inbound marknadsföringens indikatorer hjälper ditt företag att lyckas … Med Cuutio baserar sej åtgärderna för en förbättrad webbnärvaro inte längre på antagen och gissningar” låter inte helt hundra…

   Svara

Lämna en kommentar