Så tjänar du pengar på din blogg 2013

Det är roligt att blogga, det är ännu roligare om man dessutom tjänar pengar på sin blogg. Här kommer lite tips på hur du tjänar pengar på din bloggen.

Skippa gratis bloggportaler – skaffa egen domän

Först och främst skulle jag rekommendera att blogga på sitt eget webbutrymme och inte använda sig av gratis bloggportaler som t.ex. Blogg.se eller Devote.se.

Fördelen med att ha sitt eget utrymme är att du slipper riskera att din blogg helt plötsligt flyttar eller stänger ner så att alla dina inlägg och ditt arbete blir förgäves. Genom att ha sin egen webbplats slipper du dessutom att få bloggen full med bloggportalernas reklam som du inte tjänar något (eller möjligtvis ytterst lite i vissa fall) på.

För några hundralappar kan du skaffa ett webbutrymme och domännamn på One.com och du kan snabbt installera en WordPress-blogg genom kontrollpanelen.

Tjäna pengar genom affiliateprogram

Fler och fler bloggare verkar upptäcka fördelen med att tjäna pengar genom att ansluta sig till affiliateprogram. Som affiliate tjänar man pengar på att skicka besökare till olika företag, när besökarna antingen klickar på länkarna eller köper något får man ersättning. Det vanligaste är att företag betalar ut ersättning för nya kunder, då vanligtvis ca 5%-15% av ordersumman.

Rekommenderade svenska affiliatenätverk:

Genom affiliatenätverken kan du ansöka till företag om att bli affiliate och börja tjäna pengar på att skicka besökare till dem. (Är du under 18 år? Läs mer om vad som gäller här)

Gör reklam för produkter du gillar

För att du ska lyckas med att tjäna pengar på affiliateprogram är mitt tips att välja ut produkter och företag som du själv gillar. Även om det finns mer pengar att tjäna inom smslån eller onlinecasinon är det inte säkert att dina besökare är så intresserade av det, din blogg tappar även i trovärdighet om du gör reklam för saker det inte verkar troligt att du själv är intresserad av.

Bloggar du om mode eller foto?

Bloggar du om t.ex. skönhet och mode hittar du ett tiotal olika nätbutiker inom smycken och smink hos Adrecord, välj ut produkter du gillar och se till att dina affiliate-länkar pekar direkt till produkten (så att den som klickar på länken inte behöver leta).

Har du en fotoblogg och vill tjäna pengar på den kan du tipsa om polaroidkamera från Coolstuff (Tradedoubler) eller kanske din egen kamera från Cdons hemelektronikavdelning (Tradedoubler).

Tips som funkar för de flesta bloggar

Har du ingen speciell inriktning på bloggen funkar det säkert bra att tipsa om roliga prylar från Coolstuff (Tradedoubler) och Roligaprylar.se (Adrecord).

Tipsa om rabattkoder

Tipsa om rabattkoder för företagen som du är affiliate till. Hos Adrecord hittar du t.ex. aktuella rabattkoder du kan tipsa om under Program > Rabattkoder, även hos andra affiliatenätverk brukar du kunna hitta rabattkoder i nyhetsbrev eller när du är inloggad.

Skriv sponsrade blogginlägg

Blogvertiser fortsätter att växa, anmäl din blogg och få förfrågningar från företag som vill att du skriver om dem eller deras produkter. På så sätt kan du tjäna allt från någon 50-lapp till flera hundra per blogginlägg. Hur mycket ersättning du får beror framför allt på hur stor och välbesökt blogg du har.

Har du egna tips på hur man tjänar pengar på sin blogg? Dela gärna med dig här!

11 svar på ”Så tjänar du pengar på din blogg 2013”

 1. Hej!

  Jag blev tipsad om något som heter iLivingApp och undrar om du hört talas om det. Det kostade så lite så jag signade. Vad tror du om det?

  Svara
  • Hej!
   Om jag förstår det hela rätt så kostar det $10 i månaden och man får då tillgång till en mobilapp med videos som hjälper en med allt från personlig utveckling till att tjäna pengar hemifrån?

   Får lite MLM/pyramidspels-vibbar av iLivingApp, är inget större fan av den typen av verksamheter..

   Svara
 2. Hej , hittade denna sidan via Google och efter att ha läst lite la jag märke till Bloggvertiser som jag själv nyligen provat så jag tänkte dela med mig av min åsikt om tjänsten för dig som funderar på att använda den.

  Provade som sagt bloggvertiser till ett seo projekt och kort sagt så kan jag säga att det är en väldigt bra tjänst som listade en hel del bra sajter som gärna ville skriva en artikel för en slant. Nackdelen med tjänsten tycker jag är att dem tar alldeles för mycket för en artikel. Förmodligen för att ägarna ska ha sin bit av kakan. Men för den som har och vill investera i inlänkar är det här en kanon tjänst att hitta bra länk platser på.

  Skulle dock vilja rekommendera alla som använder tjänsten att inte köpa för många artiklar på en gång. Det kan verka lockande att snabbt få många inlänkar men det här ger faktiskt oftast ett dåligt resultat så sprid ut det och köp en eller två länkar i veckan istället.

  En sak till du kanske vill känna till är att moms läggs på din insättning summa så om du vill ha 500kr att annonsera med får du sätta in ca 625kr.

  Vill även passa på att beröma den här sidan och sidadmin som lyckats skapa en snygg, lättnavigerad och informations rik sida med användbart innehåll. Kanon ställe att lära sig mer om inkomster online på.

  Tack för intressant läsning.

  Hälsningar Alexandra

  Svara
 3. Hej!
  Det är nog det enklaste sättet att tjäna extra pengar på Internet och dessutom man behöver inte ha ett företag registrerad, få ersättning utbetalt direkt till det vanliga bankkontot.
  Jag skulle rekommendera att starta din hemsida hos N.nu det har en enkel och användarvänlig arbetsmiljö med stor utbud av verktyg vid sidans konstruktion.

  Svara
 4. Jag är tonåring och jag försöker skrapa ihop lite pengar online =) Jag har lyckats ganska bra och tjänar bättre än jag förväntat mig. Kan faktiskt inte tro mina ögon… Iallafall, jag en blogg som jag gärna skulle vilja att ni läser om ni vill få reda på hur ni kan börja tjäna pengar online. Det är faktiskt enklare än vad vissa tror, kan en tonåring göra det så kan ni.
  [borttagen URL]

  Svara
 5. Eftersom det här inlägget handlar om att tjäna pengar så vill jag passa på att tipsa om att det finns MASSOR av lediga jobb för svenskar i Barcelona. Det som är lättast att få är Telemarketingjobb, det erbjuds betald utbildning så tidigare erfarenhet är inget krav. Fast anställning och heltid.
  För mer information så maila mig på libecatering@gmail.com

  Svara

Lämna en kommentar