≡ Menu

Tips för dig som vill tjäna pengar som affiliate

Här kommer lite tips för dig som är intresserad av SEO och vill tjäna pengar som affiliate – läsvärda blogginlägg om SEO, länkkatalog där du kan lägga till din länk och tips på hur du kan tjäna pengar inom olika affiliate-nischer.

Tjafsa inte med SEO-snubben

Först ett blogginlägg hos David Olofsson med titeln Tjafsa inte med SEO-snubben som handlar om farorna med att hamna i konflikt med någon som kan sin sökoptimering, det kan slå tillbaka.

Ett annat bra exempel än de som nämns i blogginlägget är att googla efter företaget Annonskonsulterna, nu är det inte så mycket snack om saken att det i det här fallet rör sig om ett blufföretag men det visar samtidigt vilken makt folk i SEO-branschen har.

Länkkatalog

Vill du ha en länk till din sajt? Registrera dig då hos Tobias Nyholms nystartade länkkatalog prylkatalog.se, länkarna som godkänns måste vara på svenska, ha ett eget och unikt innehåll och inte vara så kallade MFA-sidor (Made For Adsense – sidor vars syfte i princip enbart är för att tjäna pengar på Adsense-reklam).

Affiliate-nischer

Här kommer några tips på nischer för dig som vill tjäna pengar på internet som affiliate:

Resesajter

Många affiliates jobbar med resesajter, exempelvis kan man skapa en affiliate-sida om ett land som Malaysia och fylla på med bilder och texter om landet, kultur och olika turistmål. Det är inga större problem att hitta annonsörer som vill synas på resesajter, förutom Adsense-reklam finns det mängder med flygbolag och hotellbokningssajter hos affiliatenätverk som Tradedoubler. Vad som ger bäst betalt får man helt enkelt testa sig fram (exempelvis genom split-testing).

Bläckpatroner

Ett annat populärt område för affiliate-sajter är bläckpatroner, även i denna nisch ligger det mycket pengar – svart bläck till en HP-skrivare kostar t.ex. nästan dubbelt så mycket som mänskligt blod (se bilden nedan). Inte heller här är det något problem att hitta annonsörer, flera företag som säljer skrivare, toners och bläckpatroner m.m. finns hos affiliatenätverken.

Priset för olika vätskor – skrivarbläck, mänskligt blod, penicillin m.m.

Kläder & skor

Även kläder och skor går självklart att tjäna pengar på. Converse-skor säljs hos många av de stora modekedjorna på nätet (Nelly, Bubbleroom m.m.). Det kommer säljas mer converse-skor nu när våren är på ingång, men det blir därmed också en nackdel – det går bara att tjäna pengar på den här typen av sajt under en del av året.

Tips för att tjäna pengar på nätet

Gemensamt för affiliate-nischerna ovan är att det är stor konkurrens i sökresultaten, här hjälper inte bara att ha bra on page sökmotoroptimerade sajter utan du behöver även lägga ner mycket tid och/eller resurser på att få många och bra inlänkar.

Är du ny på att försöka tjäna pengar på internet kan du istället för att komma först på en sökning efter “bläckpatroner” försöka ta placeringar på mer specifika sökningar, s.k. long tail keywords. Exempel på long tail-sökord är “billiga bläckpatroner på nätet”, “bläckpatroner canon pixma mg6150”, “bläckpatron till hp skrivare” osv. Du hittar mer sökordsförslag med Google keyword tool. Sen i takt med att placeringarna kommer kan du börja satsa på mer specifika sökfraser: “billiga bläckpatroner på nätet” > “billiga bläckpatroner” > “bläckpatroner”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (5 votes cast)
Tips för dig som vill tjäna pengar som affiliate, 8.2 out of 10 based on 5 ratings
{ 3 comments… add one }
 • [sökord] kungen 2 mars, 2012, 08:50

  Det är helt otroligt att bläckpatroner är dyrare än mänskligt blod. Det säger ganska mycket om vårt samhället. Fan nu låter man som en moralkärring. Vad är det som säger att HP inte tillverkar blod om några år.

  • Håkan 2 mars, 2012, 06:59

   ..eller att HP börjar fylla bläckpatronerna med mänskligt blod istället för att spara pengar 😉

 • Erica 2 maj, 2012, 10:11

  Ett tips är att göra affiliatesajten väldigt riktad mot det exakta sökordet, dvs. ge besökaren exakt det han/hon sökte efter. T.ex. har jag mycket svårt att tänka mig att casinobanners på en länkfarm konverterar särskilt bra.
  Hur har det förresten gått med dina affiliatesidor nu efter penguin-uppdateringen?

Leave a Comment

What is 15 + 7 ?
Please leave these two fields as-is:
OBS! Svara på frågan ovanför innan du kommenterar, så vi vet du är en människa :)