Tjäna pengar på din blogg – under 18 år

Kan man tjäna pengar på sin blogg när man är under 18 år? Svaret är både ja och nej. Ska man ingå ett avtal med ett företag och är under 18 år behöver man ha förmyndarens (normalt ens föräldrars) samtycke för att avtalet ska vara giltigt. Men har man målsmans tillstånd är det inga problem att tjäna pengar på bloggen genom t.ex. affiliatenätverk även om man är under 18 år gammal.

Tradedoubler under 18 år

Reglerna hos affiliatenätverket Tradedoubler lyder: ”Affiliate som är fysisk person måste vara över arton (18) år. Den som är under arton år måste inhämta målsmans tillstånd för att kunna anmäla sig. Målsman måste härvid utföra registreringen hos TradeDoubler och stå som betalningsmottagare.”

Vill du tjäna pengar på din blogg och är under 18 år kan du alltså inte öppna kontot i ditt eget namn, din målsman kan däremot öppna kontot åt dig och får då stå som ägare till affiliatekontot och kommer också få utbetalningarna då personen även står som betalningsmottagare.

Adrecord under 18 år

Angående åldersgräns skriver representant för Adrecord på webmasterforumet wn.se:

18-årsgräns men vi kan göra undantag och då behöver vi göra en process med att kontakta målsman. Vi gör det om vi bedömer att publishern har potential att leverera. Är du under 18? Maila oss i så fall så tittar vi på det.

Ta alltså kontakt med Adrecord om du är intresserad av att tjäna pengar som affiliate till dem och är under 18 år.

Double.net om du är under 18 år

Affiliatenätverket Double.net har i princip samma villkor som Tradedoubler:

Du måste vara 18 år gammal för att kunna registrera ett konto på Double. Dock kan målsman registrera sig och stå som kontoägare samt betalningsmottagare ifall de godkänner detta.

Du kan alltså inte själv öppna konto hos Double om du är under 18 år, däremot kan målsman/förälder öppna konto i sitt namn åt dig och stå som ägare till kontot.

Tjäna pengar på sponsrade blogginlägg om du är under 18

Blogvertiser är en svensk bloggtjänst och samlingsplats för bloggare och annonsörer. Bloggarna lägger till sina bloggar och annonsörer kan sedan leta reda på och kontakta bloggare de vill ska skriva om sina produkter mot betalning.

Läser man Blogvertisers FAQ framgår att ”Då bloggandet är ett uttryck för dina åsikter så finns det ingen åldersgräns.”. Det borde således inte vara något problem att öppna konto hos Blogvertiser och tjäna pengar på sitt bloggande om man är under 18, förutsatt att man har målsmans godkännande.

Sammanfattning

Så, sammanfattningsvis, det går alltså bra att tjäna pengar på sin blogg även om man är 18 år, men man måste alltid ha målsmans tillstånd. Antingen genom att målsmans tillstånd genom t.ex. underskrift, eller att målsman helt enkelt står på affiliatekontot.

2 svar på ”Tjäna pengar på din blogg – under 18 år”

  1. Det är absolut inga problem att tjäna pengar på internet fast man inte är myndig, personligen så håvade jag in en bra summa riksdaler när jag var cirka 16 år…!

    Svara
  2. Det känns som att det inte är några större problem att tjäna pengar som minderårig, om man vill sammanfatta detta inlägg, tycks målsmans medgivande vara allt som behövs för att bli godkänd hos tradedoubler, adrecord, double och blogvertiser.

    Svara

Lämna en kommentar