≡ Menu

Tjäna pengar på julklappar på nätet – 6 konkreta tips!

Nu har julruschen precis satt igång och många letar efter julklappar och julklappstips på nätet. Har du en blogg eller webbsida kan du tjäna pengar på att tipsa om dina bästa julklappar.

Julen är en tid då det är betydligt högre konvertering hos e-butikerna och folk är mer villiga än under resten av året att köpa på direkten. Utnyttja det faktumet och tipsa om julklappar på din blogg eller webbsida!

Så här tjänar du pengar på julklappstips

Först och främst. Ansök till något/några av de största svenska affiliateprogrammen, här är fyra svenska affiliateprogram du bör vara ansluten till om du vill kunna tjäna pengar på din blogg eller hemsida:

  • Adrecord – Populärt svenskt affiliateprogram med ett hundratal små och medelstora företag och e-butiker. Exempel på anslutna företag: Björn Borg, Bubbleroom, Headler, Let’s deal, Roliga prylar, Tidningskungen.
  • Adtraction – Har ett stort antal ansluta företag, över 200. Både stora och små företag. Mycket inom kläder/mode, hälsa och lån/smslån. Exempel: Bagaren och kocken, Bokus, Byggmax, Royaldesign.
  • Tradedoubler – Den största svenska aktören med många stora företag anslutna. Exempel: Coolstuff, Ellos, Hewlett-Packard, Hotels.com.

6 konkreta tips – så tjänar du pengar på julklappar på nätet

1) Tipsa om julklappar på din blogg eller webbsida. Det är oftast bäst att tipsa om specifika produkter snarare än själva e-butiken i sig, det kommer öka sannolikheten att klicket leder till en beställning. Affiliateprogrammen har verktyg för att länka direkt till produkten, direktlänkning kallas detta.

2) Var ute i god tid, efter löning i november fram till Lucia/mitten av december är det som mest sökningar efter julklappar och julklappstips på nätet, se till att vara ute i god tid och förbered din blogg/webbplats för detta.

3) Tipsa om rabattkoder. Flera affiliateprogram, exempelvis Adrecord, listar rabattkoder till sina annonsörer som du kan tipsa om.

4) Tipsa om årets julklapp. Den 25 november utser HUI årets julklapp, med stor sannolikhet är det någon produkt eller tjänst som går att tjäna pengar på som affiliate. Förra året blev t.ex. råsaftcentrifugen årets julklapp, den går att hitta hos t.ex. Media Markt (Adtraction) och CDON (Tradedoubler), året innan, 2012, blev hörlurar utsett till årets julklapp, det kan man marknadsföra genom t.ex. hörlursbutiken Headler (Adrecord) osv.

5) Tipsa om julklappar du själv skulle vilja ha eller produkter du gillar. Det kommer bli roligare att skriva om det och informationen kommer upplevas som mer trovärdig för dina besökare.

6) Din nisch spelar inte så stor roll. Oavsett om du bloggar om mode eller modelljärnvägar så finns det antagligen julklappstips som är relevanta för dig att tipsa om. Produkter från roliga prylar-butiker som Coolstuff (Tradedoubler) och Roligaprylar.se (Adrecord) funkar bra att tipsa om på i princip alla typer av sidor.

Håller du med? Har du några egna tips på hur man tjänar pengar på julklappar och julhandeln?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Tjäna pengar på julklappar på nätet - 6 konkreta tips!, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

What is 14 + 14 ?
Please leave these two fields as-is:
OBS! Svara på frågan ovanför innan du kommenterar, så vi vet du är en människa :)