Tjäna pengar på julklappar på nätet – 6 konkreta tips!

Nu har julruschen precis satt igång och många letar efter julklappar och julklappstips på nätet. Har du en blogg eller webbsida kan du tjäna pengar på att tipsa om dina bästa julklappstips för dina besökare.

Julen är en tid då det är betydligt högre konvertering hos e-butikerna och folk är mer villiga än under resten av året att köpa på direkten. Konverteringsgraden är betydligt högre hos nästan alla webbshoppar under senhösten inför julen. Utnyttja det faktumet och tipsa om bra julklappar på din blogg eller webbsida.

Så här tjänar du pengar på julklappstips

Först och främst. Ansök till något/några av de största svenska affiliateprogrammen, här är några svenska affiliateprogram du bör vara ansluten till för att kunna tjäna pengar pengar på din blogg eller hemsida:

  • Adrecord – Populärt svenskt affiliateprogram med ett hundratal små och medelstora företag och e-butiker. Exempel på anslutna företag: Björn Borg, Bubbleroom, Headler, Let’s deal, Roliga prylar, Tidningskungen.
  • Adtraction – Har ett stort antal ansluta företag, över 200. Både stora och små företag. Mycket inom kläder/mode, hälsa och lån/smslån. Exempel: Bagaren och kocken, Bokus, Byggmax, Royaldesign.
  • Tradedoubler – Den största svenska aktören med många stora företag anslutna. Exempel: Coolstuff, Ellos, Hewlett-Packard, Hotels.com.

6 konkreta tips – så tjänar du pengar på julklappar på nätet

  • Tipsa om julklappar på din blogg eller webbsida. Det är oftast bäst att tipsa om specifika produkter snarare än själva e-butiken i sig, det kommer öka sannolikheten att klicket leder till en beställning. Affiliateprogrammen har verktyg för att länka direkt till produkten, direktlänkning kallas detta.
  • Var ute i god tid, efter löning i november fram till Lucia/mitten av december är det som mest sökningar efter julklappar och julklappstips på nätet, se till att vara ute i god tid och förbered din blogg/webbplats för detta.
  • Tipsa om rabattkoder. Flera affiliateprogram, exempelvis Adrecord, listar rabattkoder till sina annonsörer som du kan tipsa om. Det finns nästan alltid rabattkoder som du kan tipsa om.
  • Tipsa om årets julklapp. I mitten av november utser HUI årets julklapp, med stor sannolikhet är det någon produkt eller tjänst som går att tjäna pengar på som affiliate. Exempelvis har råsaftcentrifugen blivit årets julklapp, den går att hitta hos t.ex. CDON (Tradedoubler), året innan, 2012, blev hörlurar utsett till årets julklapp, det kan man marknadsföra genom t.ex. hörlursbutiken Headler (Adrecord) osv.
  • Tipsa om julklappar du själv skulle vilja ha och produkter du gillar. Det kommer både bli roligare att skriva om det och informationen kommer upplevas som mer trovärdig och genuin för dina besökare – och det är den ju också.
  • Din nisch spelar inte så stor roll. Oavsett om du bloggar om modetips, klockor eller modelljärnvägar så finns det antagligen julklappstips som är relevanta för dig att tipsa om. Produkter från roliga prylar-butiker som Coolstuff (Tradedoubler) och Roligaprylar.se (Adrecord) funkar bra att tipsa om på i princip alla typer av sidor.

Håller du med? Har du några egna tips på hur man tjänar pengar på julklappar och julhandeln?

Lämna en kommentar