Tjäna upp till 1500 kr när du värvar kunder till spelbolag

Matching Visions heter ett danskt affiliatenätverk som fungerar precis som de ”vanliga” affiliatenätverken (Tradedoubler, Adrecord m.m.) fast med skillnaden att alla anslutna publicister är spelbolag med höga ersättningsnivåer, som affiliate kan du tjäna upp till 1500 kr för att värva en kund till ett spelbolag. Definitionen av en kund är en spelare som öppnar ett konto och gör en första insättning. Minimum insättning är ofta på 100 kr hos de flesta nätspelbolag. Så när en spelare gör en insättning på 100 kr kan du alltså få 1500 kr i bonus. Du kan marknadsföra spelbolag på både din webbplats och blogg som ett sätt att tjäna extra pengar.

Anledningen till att MatchingVisions kan ha så höga ersättningar är att de genom sitt affiliatenätverk kan driva stora volymer av spelare till spelbolagen och därmed få bättre villkor än vad du hade fått om du hade blivit affiliate direkt hos spelbolagen, då ligger ersättningsnivån ofta på runt 20%-25% istället om du inte kan skicka väldigt många spelare.

Genom Matching Visions kan du marknadsföra ett 70-tal olika mer eller mindre kända spelbolag på din blogg eller sajt som exempelvis Unibet, PAF, Betsson Casumo, Betsafe och Karamba. Klicka på Sverige-flaggan under ”Deals” för att filtrera på spelbolag som är öppna för svenska spelare.

Så kommer du igång

Besök MatchingVisions och välj att öppna konto. När kontot är öppnat kan du välja att ansöka till olika ”Deals”. Här kan du filtrera spelbolagen på vilket land du vill marknadsföra dem mot och vilken typ av ersättning du helst är intresserad av: revshare (Revenue share), CPA (Cost per Acquisition) eller CPL (Cost per Lead).

På bilden ovan ser du casinon där du just nu kan få hela 40% revshare, vilket betyder att du får 40% av vad spelbolaget går med vinst på dina värvade spelare. I teorin är detta en ersättning som man får för livet, i praktiken är det inte alltid så, men vanligtvis under flera år åtminstone.

CPA (Cost Per Action), här får du en fast summa för alla nya kunder du värvat som gör en insättning. Värvar du en spelare till LeoVegas får du t.ex. i skrivande stund 150 euro (ca 1500 kr):

matching visions CPA

Utbetalning sker månadsvis till svenskt bankkonto eller Skrill / Moneybookers. All information på sajten är på engelska men spelbolagen är framför allt inriktade på den svenska och nordiska marknaden.

Sedan 2019 har vi en ny svensk spellagstiftning som innebär att man bara får marknadsföra spelbolag med svensk licens, hos MatchingVisions hittar man generellt enbart sådana spelbolag, men dubbelkolla gärna så att spelbolaget har svensk licens innan du börjar marknadsföra dem! Det ser du genom att spelsidan har Spelinspektionens logotyp på sin webbplats, du kan även kolla mot listan här att det är ett bolag som fått licens.

När du marknadsför spel om pengar finns det några saker att tänka på:

  • Ange alltid att det är 18 års gräns som gäller för spel om pengar
  • Ange alltid att regler och villkor gäller i samband med bonusinformationen
  • Länka till någon organisation som hjälper spelberoende personer, som exempelvis Stödlinjen.
  • Försök se till så att bonusinformationen alltid är uppdaterad och att de viktigaste reglerna och villkoren är angivna i samband med länken till spelbolaget.

Fördelar med MatchingVisions

  • Dealen är färdigförhandlad och klar, du kan ofta få runt 40% revshare vilket är en hög ersättningsnivå.
  • Ingen risk att få sänkt provision, vilket man ibland kan råka ut för hos spelbolag om man inte skickar tillräckligt med spelare. Detta har exempelvis hänt hos Kindred Affiliates (Unibet m.m)

Nackdelar med MatchingVisions

  • Inget egentligen, annat än att du får en mellanhand mellan dig och spelbolaget där det i teorin skulle kunna bli problem som att de t.ex. lägger ner sin verksamhet och du förlorar dina spelare. Detta får dock ses som ganska osannolikt, MatchingVisions har funnits i många år och det har aldrig varit några problem.

Lämna en kommentar