WordPress-plugins för webbutveckling

Har inte skrivit här i bloggen på ett tag men tänkte passa på och tipsa om lite bra WordPress-plugins jag upptäckt och använt mig av i diverse projekt på senare tid. Kan förhoppningsvis vara till nytta för någon som håller på med WordPress, SEO och webbutveckling:

Håll koll på 404 errors

404 Notifier är enkelt plugin för dig som har en större WordPress-sida eller gjort ändringar och vill hålla koll på att alla länkar och sidor funkar som de ska. Pluginet loggar varje gång en besökare hamnar på en 404 error-sida och skapar en RSS-feed över 404 events för dig att hålla koll på.

Det finns ett annat plugin på samma tema som heter Smart 404 som försöker gissa vilken sida besökaren är ute efter baserat på sökord i inlägg, sidor, taggar m.m. Har inte själv testat Smart 404 men det har fått bra omdömen och verkar helt klart bra.

404 är förövrigt en HTTP felkod för att den efterfrågade sidan av någon anledning inte kan hittas.

Slipp kommentars-spam

Ett irriterande problem för min del är alla intressanta och informativa spam-kommentarer i stil med:

CtTpwL  <a href=”http://ieouarhfljqo.com/” rel=”nofollow”>ieouarhfljqo</a>, [url=http://gnfvheyvgmgq.com/]gnfvheyvgmgq[/url], [link=http://khvcsqyqkhpq.com/]khvcsqyqkhpq[/link], http://edwdcufmirle.com/

Growmap Anti Spambot Plugin, G.A.S.P, är ett gratisalternativ till standard-pluginet Akisment som ju kostar pengar vid kommersiell användning. Allt detta plugin egentligen gör är att placera en liten checkbox under kommentarsfältet
med texten ”Confirm you are NOT a spammer”. Har inte fått några spam-kommentarer hittills på de sidor jag använt mig av G.A.S.P.

Bättre WordPress-navigering

Istället för att visa pilar till ”Äldre inlägg” och ”Nyare inlägg” längst ner när WordPress listar inlägg visar istället pluginet WP-PageNavi de olika sidornas nummer och gör det enklare att hoppa mellan sidor och nå den första och sista sidan.

Sök och ersätt text i WordPress

Om du behöver göra samma ändring på flera ställen på din webbplats utan att varken behöva göra ändringarna manuellt i alla inlägg eller gå in i databasen och böka är Search & Replace smidigt. Du kan också välja vilken typ av innehåll du vill göra ändringarna på, exempelvis bara ändra innehåll i kommentarerna. Det rekommenderas att alltid för säkerhets skull ta backup på databasen innan du gör någon ändring.

2 svar på ”WordPress-plugins för webbutveckling”

  1. Flyttade nyligen bloggen från ett webbhotell till ett annat. 404 Notifier kommer helt klart till användnig, om det fungerar till mitt ändamål 🙂

    Svara
    • Gjorde också en flytt och lite ändringar och trodde allt var frid och fröjd men det var allt en del länkar som pekade fel ändå, så det är nog bra att åtminstone ha pluginet aktiverat till en början för att se så att man inte har missat något vid omstruktureringar.

      Svara

Lämna en kommentar